Become a Member of NEHA Today!

Custom Search

 
 

HOME > Continuing Education > Quiz #2

JEH Quiz #2 (October 2013)

Featured Article:
“Mexican-American Children’s Perspectives: Neighborhood Characteristics and Physical Activity in Texas-Mexico Border Colonias


Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the Submit button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of October 1, 2013 (first day of issue).

Quiz deadline: January 1, 2014 (Completed)


JEH Quiz #2 Answers October 2013

1. e
2. a
3. d
4. d
5. c
6. a
7. b
8. c
9. d
10. d
11. a
12. d



1.


Physical activity (PA) is associated with __ in young children.

a.

increased fitness levels

b.

improved motor skills

c. optimal metabolic function
d. beneficial changes in body composition
e. all of the above


2.


The Healthy People 2020 objective for meeting PA federal guidelines in U.S. youth is

a.

≥20.2%.

b.

<20.2%.

c. ≥50%.
d. <50%.


3.

Currently, only __ of Hispanic high school students meet PA recommendations.

a.

20%

b.

16.9%

c. 15.3%

d. 11.8%


4.


Of the following, __ is not a predictor of active living.

a.

land use mix

b.

street connectivity

c.

population density

d.

crime rate


5.


__ percent of the children participating in the focus groups were obese.

a.

Sixty

b.

Fifty

c.

Forty

d.

Thirty


6.


Hispanic children in the U.S. are disproportionately affected by the obesity epidemic compared to other ethnic groups.

a.

True

b.

False


7.


The majority of the focus group children, __ , did not meet PA recommendations.

a.

86.7%

b.

78.7%

c. 66.0%
d. 59.5%


8.


__ percent of the focus group children indicated that they watched television on school days three hours or more.

a.

Sixty-six

b.

Fifty

c.

Twenty-three

d.

Ten


9.


The focus group children indicated the following physical environmental factors as barriers to PA with the exception of

a.

litter.

b.

speeding cars.

c.

weather.

d.

crime.

e. dark streets.


10.


Children participating in the focus groups said they would be more active if

a.

football fields and basketball courts were built in the neighborhood.

b.

they spent less time watching television and playing video games.

c. parents got more involved in exercise activities with them.
d. all of the above.
e. b only.


11.


The majority of children in the focus groups preferred to be physically active at their home or a park.

a.

True

b.

False


12.


When asked about using a computer for something not related to school or playing video games, __ of the focus group children indicated that they did not spend any time on these activities on school days.

a.

1%

b.

5%

c.

15%

d.

30%

 


 


Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2013 | Terms of Use | Privacy Policy