Become a Member of NEHA Today!

Custom Search
 

HOME > Continuing Education > Quiz #3

JEH Quiz #3 (December 2012)

Featured Article:
"Arsenic and Lead in Juice: Apple, Citrus, and Apple-Base"

 


Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the Submit button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of December 1, 2012 (first day of issue).

Quiz deadline: March 1, 2013 (Completed)


JEH Quiz #3 Answers

1. b
2. c
3. a
4. a
5. b
6. d
7. a
8. c
9. b
10. a
11. c
12. a


1. The U.S. Environmental Protection Agency (U.S. EPA) has established exposure limits of arsenic and lead in drinking water of __ parts per billion (ppb) and __ ppb, respectively.

a. 10; 5

b. 10; 15

c. 15; 10

d. 15; 5

2.

The top two producers of apple juice are.

a. China and the U.S.

b. the U.S. and Canada.

c. China and Poland.

d. the U.S. and Mexico.

3.

Children consume about 1.6 L of fluid per day with approximately __ coming from fruit juices, “-ades,” or drinks.

a. 14%

b. 23%

c. 29%

d. 50%

4.

U.S. EPA 200.8 method detection limits for lead and arsenic are __ and __, respectively.

a. 0.05 ppb; 0.10 ppb

b. 0.10 ppb; 0.05 ppb

c. 0.5 ppb; 1.0 ppb

d. 1.0 ppb; 0.5 ppb

5.

Lead was detected in all of the juices studied.

a. True.

b. False.

6.

The arsenic levels detected in the study’s juice samples ranged from a minimum of __ to a maximum of __.

a. 0.2 ppb; 13.4 ppb

b. 0.2 ppb; 24.8 ppb

c. 3.5 ppb; 13.4 ppb

d. 3.5 ppb; 24.8 ppb

7.

If detected, the lead levels in the study’s juice samples ranged from a minimum of __ to a maximum of __.

a. 0.2 ppb; 13.4 ppb

b. 0.2 ppb; 24.8 ppb

c. 3.5 ppb; 13.4 ppb

d. 3.5 ppb; 24.8 ppb

8.

Nearly __ of the apple-containing and juice-blend samples studied contained arsenic levels near or above the U.S. EPA drinking water exposure limit.

a. all

b. three-quarters

c. half

d. a quarter

9.

__ of the apple juice (or cider) samples contained arsenic at levels of 9 ppb or higher.
a. Ten percent

b. Twenty-five percent

c. Forty-seven percent

d. None

10.

No juice samples tested above the U.S. EPA exposure limit for lead in drinking water.

a. True.

b. False.

11.

On average, children consume about __ of their daily allowable arsenic through juice.

a. 15%

b. 20%

c. 25%

d. 40%

12.

The study highlights the concern that juice blends may be the most highly contaminated of juices.

a. True.

b. False.

 


 

 


Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2013 | Terms of Use | Privacy Policy