Become a Member of NEHA Today!

Custom Search

 
 

HOME > Continuing Education > Quiz #3

JEH Quiz #3 (December 2013)

Featured Article:
“Lead, Allergens, and Pesticide Levels in Licensed
Child Care Centers in the United States”


Available to NEHA members only, the JEH Quiz, offered six times per calendar year through the Journal of Environmental Health, is a convenient tool for self-assessment and an easily accessible means to accumulate continuing-education (CE) credits toward maintaining your NEHA credentials.

It's a simple process...

  1. Read the featured article in the Journal.

  2. Select the correct answer to each JEH Quiz question and click on the Submit button at the bottom of the page.

  3. One CE credit will be applied to your account with an effective date of December 1, 2013 (first day of issue).

Quiz deadline: March 1, 2014 (Completed) 


JEH Quiz #3 Answers
December 2013

1. c
2. b
3. d
4. a
5. c
6. c
7. b
8. b
9. a
10. d
11. a
12. a

 

 

 



1.


The Consumer Product Safety Commission estimates that __ children are placed in nonparental child care during some portion of the day.

a.

one million.

b.

seven million.

c.

13 million.

d.

20 million.


2.


The Centers for Disease Control and Prevention estimated in 2009 that __ U.S. children aged 1–5 years had blood lead levels above 10 μg/dL.

a.

57,000

b.

163,000

c.

240,000

d.

470,000


3.

__ and __ are the most common pathways for child lead exposure.

a.

Water; dust

b.

Food; water

c.

Food; soil

d.

Soil; dust


4.


Asthma is one of the most common chronic diseases of childhood.

a.

True.

b.

False.


5.


Which of the following rooms were not included for sampling in this study?

a.

Gymnasiums.

b.

Cafeterias.

c.

Bathrooms.

d.

Classrooms.


6.


Of the child care centers surveyed, __ had been built after lead-based paint (LBP) was banned for residential use.

a.

86%

b.

57%

c.

34%

d.

29%


7.


__ of the centers had LBP on either interior or exterior painted surfaces and __ of the centers had significantly deteriorating LBP.

a.

Eleven percent; 34%

b.

Twenty-eight percent; 11%

c.

Twenty-eight percent; 14%

d.

Thirty-four percent; 28%


8.


Only 3% of the centers surveyed had a soil lead hazard.

a.

True.

b.

False.


9.


Of the centers that had sufficient dust for sampling, 86% of the measurements for allergens were __ the lower detection limit.

a.

less than

b.

equal to

c.

higher than


10.


An estimated __ of the centers reported at least one pesticide application in the last 12 months.

a.

7%

b.

18%

c.

55%

d.

75%


11.


Of the centers that claimed to use pesticides, __ was the pesticide class identified the most often as being used.

a.

pyrethroids

b.

organophosphates

c.

carbamates

d.

organochlorines


12.


Over 50% of the centers indicated that they never have tested their facility for lead.

a.

True.

b.

False.

 


 


Home | Journal of Environmental Health | Research & Development Programs
Bookstore | Credentials | Continuing Education | Online Education
Position Papers | Job Center | Conferences | Events | Affiliated Organizations | EH Links


National Environmental Health Association, 720 S. Colorado Blvd., Suite 1000-N, Denver, CO 80246-1926
Phone: 303.756.9090, Fax: 303.691.9490, Email: staff@neha.org
Copyright NEHA 2000-2013 | Terms of Use | Privacy Policy